sjukhem

Aktörer inom senior och äldreboenden

Sjukhem och äldreboenden finns ofta i olika former i kommunal regi, men det finns också ett antal privata aktörer runt om i landet.

Silver Life

Tillhandahåller seniorboenden åt personer över 65 år med tillgång till hemtjänst dygnet runt. Har prospekt i Lidingö, Sollentuna, Täby, Nacka och Upplands väsby.
Boendeformen är både i form av bostadsrätter och hyresrätter, 1-4 rum och kök. Kostnad för bostadsrätt (ca 10 miljoner kronor i attraktiva lägen) plus en fast avgift om ca 7500kr per person för service som städning, måltider och gym. samt ytterligare kostnader för ev. övriga tilläggsaktiviteter.


SVPH

En aktör med verksamhet sedan 1862 som erbjuder seniorboenden med tillgång till hemtjänst och dygnet runt vård för personer 55 år och uppåt. Seniorboende finnns i Nockebyhem och Nockebyhus och vård och omsorgsboende i Nockebyhöjden. Man har ca 600 hyresrätter som tilldelas genom öppet kösystem. Kostnaden varierar beroende på storlek och lägenhet, men kostnaden för boende och servie för en person ligger på ca 12 000kr i månaden.

Bovieran

Grundades 2009 och erbjuder plusboende för seniorer anpassat med gemensamhetslokal, gästrum och en stor uppvärmd trädgård i boendets mittpunkt.
Bovieran finns på flera orter runtom i landet. Bostadsrätter med tre trevåningshus med sammanlagt 48 lägenheter runt den inglasade trädgården i mitten. Kostnaden för bostadsrätt samt månadsavgift varierar.

Villa Nest

Seniorboende med bemanning och ett brett utbud av tjänster. Stort digitalt fokus med digitalt baserad kommunikation och service. Ett antal platser inom Stockholmsområdet. Kostnaden för bostadsrätt och månadsavgift varierar och man betalar exra för tilläggstjänster.Hitta svenska sjukhem